Saturday, November 13, 2010

Akan Kembali

salam semua
maaf yg teramat di atas ke-senyap-an saye yg agak berkurun dgn blog yg tidak ber-update

insyaAllah saya akan kembali aktif selepas ni
i'll try my level best okies

Yours Truly
(^_~)v

Thursday, September 9, 2010

Aktivity Ahad Lepas [Lembab! Dah nak skali lagi Ahad baru nak update!] (^_^)v

Ahad lepas kan, sempat la kami sekeluarga berkumpul utk packing2 goodies utk kanak2 mase hari kenduri nanti.
Alhamdulillah, semuanye siap dengan sepantas kilat.
Semuanye atas kerjasama kanak2 dan org yg x berape kanak2 buat beramai2.
Ehehehehe...

InsyaAllah next week nak packing bahulu plaks!
Yeahhhaaaa!!!
Let the pictures do the talking!

**Mood dah ade sket dah. Lagi 8 hari (^_^)**






Utk kekanak ni ktorang sediakan 3 kaler semuanye.
Biru, pink & merah+hitam.
Bler dah siap pastu susun2, semua org macam "woahhhhhh!!!santeknyeeeww!"
Simple je utk kekanak.
Utk bukan kekanak pon simple jugak.
Tema kawen aku : SIMPLE!
Ahahahahha!!!

Mekaseh kat kakak, mint, lea, adik, balqis & usman sbb tolong mempercepatkan proses mem-packing benda2 tu :)

Last but not least, kasik teaser sket baju utk khatam nanti.

Deeply in love with my own baju :)

Monday, September 6, 2010

Nak raye dah ni :)

Lagi 4 hari nak raye, InsyaAllah.
Pastu lagi 11 hari nak kawen...insyaAllah!
Tapi tber2 rase macam lambat je mase berjalan.
Mase lagi sebulan nak kawen haritu, rase mcm cepat je.
Tup Tup! Dah tinggal lagi 11 hari je.
Biler tinggal lagi 11 hari ni, rase cam "eh pesal lambat sangat ni??"
Mungkin sebab sibok sgt mengira hari kot kan.
Ahahahha!
Abaikan!

Skang ni aku sedang sibok mencari SPA yang best + harga yang reasonable utk aku gie sebelum hari ITU :)
Yelah...nak memanjakan diri [kununnnnn!] katenye!
Ahaksss!
Owhh..luvlies semua...boley bagi cadangan tak kat saye???
Kalau ade cadangan utk SPA lam kawasan KL & Selangor.
Mekaseh kengkawan (^_^)v

**next entry akan bercerita pasal preparation,family activities, etc!**


Monday, August 30, 2010

Mari ambek mood!

Saye punye mood nak kawen blom datang.
Padehal lagi belas2 hari je.
Hurmmmmm...
Mmg cenggitu ke kengkawan?

Ade yg bg cadangan cube bawak2 dengar lagu org kawen.
Mungkin jugak ade betolnye kan.
Aku pon dengan xbrape seleranya terusla upload kan lagu2 kawen lam aipon aku.
Masalahnye pulak, aku xsibok plak nak dengar!

Pastu plak aku xbrape nak sihat lately ni.
Pressure ke atau perubahan cuaca ke atau aku salah makan ke.
Haihhhhh!
Ntah lahhhh.

Ok,kad jemputan byk dah aku gi ngedar.
Utk X-officemates kebanyakan nye aku anta by hand.
Macam member2 skolah yg kebanyakan nye kat luar KL semua aku pos aje.
Ade la lagi beberape keping yg aku blom pos sbb setem tber2 abes mase ngah buat keje ritu kan.
Utk cikgu pon same jugak, yang kat Perak n luar KL yg lain same jugak aku post je.

Baju sanding nye final n full fitting insyaAllah minggu ni kot.
Rase cam x lalu je nak nengok baju aku.

Ok la, nak berehat jap.
Kate x Brape sihat kan.
Bakal pengantin kene jage kesihatan.
Eheheheheheh!

OkiEs!
Keyboard-off!

Thursday, August 26, 2010

bukan insomnia!

Aku nak tdo
Tapi Pesal mate taknak lelap??
Ni bukan insomnia
Dan bukan jugak tak boleh tdow sbb pikir nak Kawen

It's just a normal sleepless nite
ok now baru rase nak tdow
Nite lovelies!

Monday, August 23, 2010

Biler Encek Sayang ku bersuara...

Bukan sebelom ni dier xde suara ye... :p
Tapi dier agak x amek port sangat pasal urusan perkahwinan.
I FOLLOW katenye pasal urusan kawen mengawen ni.


Tapiiiii...
Bler smalam mase ktorang gie amek baju utk aku pakai mase majlis Khatam, dier buley ckp camni...


'Rasenye baju ni lagi cantek dari baju sanding kter...'


Gulppp!
Seriously aku rase nak nanges gler.
Tapi utk sedapkan atie, aku just ckp:


'xpela sayang, yang penting baju nikah kter Vassss!'


Sedap sangat la atie tuh!
Kalau x takkan la smpi skang aku rase menusuk kalbu bler teringat kate2 dier tu.
Macam aku ckp, aku cube berfikiran positif.
Xnak terlalu fikirkan benda2 remeh camtu.
Cuba sedapkan lagi atie dgn berkate bahawa, baju itu skejap je nak pakai.
Now, I'm hoping for miracles!


“Impossible situations can become possible miracles.” – Robert H. Schuller
**yeke nihhh!**

Wednesday, August 18, 2010

2,592,000 seconds left (^_^)v

Ahahah..!
Itula status aku kat FB arinih!
Korang xyah susah2 nak convert, dengan senang hati & berbesar hati tinggal lagi 30 hari je majlis kami :)
Hanya DIA je yang tau camne perasaan ni.
Walaopon aku x dela se-nervous mane.
Tapi mmg x nervous langsung!
Ahahahahah!

Apology for my long hiatus.
Bizi Bizi Bizi!
Bukan bizi dgn urusan perkahwinan sangat pon, bizi dengan keje.
Masok pkol 7 am, balik kol 4 pm.
Pkol 4 pm blom tentu balik terus.
Kekadang kene stay back, siapkan benda yg x siap lagi.
Kekadang balik sharp pkol 4 pm, tapi terus gie bazaar ramadhan pastu gie gym.
Pastu balik umah dah pukul 8++ pm - 10++ pm.
Bler mase aku nak blogginggg!!!
Tension tau tinggal blog lame2.
Ahahahhaah!
Tensen la sangat!

Ok, sedikit update yg xseberape.
So far, preparation semua berjalan dengan lancar.
Macam aku ckp dulu, benda semua dah siap awal2.
Ade 2-3 je yg x siap lagi.
Contohnye, baju sanding Sayang on the way.
Pastuh, baju persalinan utk aku pakai mase bertandang kecil2an blom siap jugak lagi.
Expected by 28th August.
Pastu goodie bag tak bungkus lagi. ahahah! ko gler hape nak bungkus goodie bag awal2!

Selebihnye, just nak discuss sket2 dengan :

1) caterer
2) MUA
3) kompang da settled, abg kompang siap FB aku mintak full address dewan.
4) karaoke
5) of coz la ngan family members tersayang :) tentang perjalanan majlis, etc.

Ok, pasal invitation, Alhamdulillah, Sayang dah settled dgn ex-colleagues dier.
Tinggal kengkawan skolah n colleagues yang kat KL ni je.

Aku???
Ahahahhahha!
Don't be surprised!
Satu pon x distribute lagik!
Ahahahhahha!
Eh eh!
Ade satu, bagi kat manager aku yg mase tu dier nak chiow gie kampeni laen.

Mama pon dah start men-distribute dah.

Aku je yang blommmmmmmm!!!!
Arrrrrrrr!!!

Frankly speaking, penyakit malas aku skang makin menjadik2!
Grrrrrrrrrrrr!!!

Monday, August 9, 2010

Erk!

Ok, skang baru 7.45 am.
Awal kan aku masok...eheheh!
Skang rase pening sepening peningnyee..!
Adeshhh!

Blurr...!

Itu saje nak taip...

Ehehehehhe!!!

B.E.R.S.A.M.B.U.N.G... :)

Saturday, August 7, 2010

Nak pakai ke tak eh?

Hello luvlies!
Owh...harinih rase cam x brape best ar kesihatan nih.
Tetibe En.Megren datang menjengah la plak kan.
Erk!
Tensen! Tensen!

Tensen, tensen jugak kan.
Ape2 pon aku dah berjaya membeli seketul sehelai Veil yg berwarne pink.
Aku ingat nak beli yg jenis chiffon tu.
Tapi xde yang panjang macam yang aku nak.
So aku bedal jelaa.
Alhamdulillah kalernye sesuai banget same baju aku.
Yesss!!!


Tapi kan, aku sket musykil la.
Lam ENTRY lepas, aku ade mentioned pasal headband kan.
Ok, berdasarkan veil yang aku dah beli tu, tber2 je 2nd thought muncul...
"wajar ke aku pakai headband?"
Nape tber2 fikir camtu?
Ok sile tengok gambar dibawah...




Kat veil tu mmg dah ade beads seperti gambar kat atas ni la kan.
Kate la aku pakai headband tu, tak macam crowded sangat ke atas kepala aku nanti????
Pastu nanti jadik cam bertindan plak headband tu dgn beads kat veil.


Huh!
What say you, darlings?
Kalu ade yg membace ni nak memberi pandangan, silekan.
Saye terime aje.
Semuanya akan dipertimbangkan... :)


Ok, kter masuk bab baju utk majlis resepsi pulak. Eceh! Resepsi katenyeee!!
Hari ape ntah aritu aku gie fitting.
Tell ya'll what...
NONE of the baju's part yg aku sangat suke.
NONE ok.
NONE!
Tapi yang aku suke adelah kainnye saje.
Ye KAIN SAJE!
Tapi kan...tapi!
Aku xde plak rase cam BRIDEZILLA ke kan.
Cam, ah! Lantaklah!
Aku pakai skejap je baju tuh...
Bolehhhh????
Ahahhahahaha...


Tanak fikirrrr!!!


Tapi ape2 pon aku sangat sangat sangat sangat sangat infinity sangat puas hati dgn baju nikah aku. Plus, dah complete dgn veil skalik... LUV!!!



**lam sebulan ni aku akan ting-tong semacam sbb masok keje pkol 7 pagi...sangat x cukup tido! Kenduri lagi sebulan lebih je... (T_T)**

Friday, August 6, 2010

Stay Tuned!

Hi u olllzz!
Lamenye aku x update blog yg simple mimple ni kan...
Ahaksz!

InsyaAllah japgi malam aku update la sket2.
So...stay tuneedddd!!

:)

Wednesday, July 28, 2010

Lima hari dah!

Dah lime hari aku tak work out!
Xboleh jadik!
Hari nih kene pegi jugak wuteva it is!

Aku punye pe'el sebnanye kalau dah skali pegi, mmg hari2 nak pegi.
Tapi atas sebab2 tertentu adela beberape hari seminggu yang xdapat aku pegi.
Dulu mase aku join slaah satu fitness centre (bukan yang aku join skang ni) paling minimum aku pegi 5 hari seminggu.
Aku jadi addict nak pegi gym.
Skang pon same.
Alhamdulillah mase tu mmg nampak keberkesanannye.
Lepas aku quit selame setahun lebih ke 2 tahun camtu, paham2 je la kan...
Berat aku pon naek balik.
Berat woiii!

Ehehehe...
Skang aku nak cube maintain je.
Harap2 ade perubahan walopon tak ketara at least tetap ADA perubahan nye.

(^_^)v

Tuesday, July 27, 2010

Tak paham bahasa kot!

Aku paling pantang dengan org yang x paham bahasa.
Hahahha...!
Tetibe je emo kan.
Bukannye ape.
Tadi pas je abeh training sambil2 aku melepak depan PC ber-blog hopping, ade la satu hamba Allah ni telefon.
Sebelum2 ni pon aku ade terima panggilan yang sama dari kampeni bangang ni.
Tapi minah yang kol aku sebelum ni paham bahasa, biler aku cakap tak interested, dier paham.
Dengan sopannye dier cakap, "xpelah cik, terima kasih"

Tapi harini, aku received satu lagi call dari kampeni yang same.
Tapi kali nih mamat yang xpaham bahasa melayu ni la plak yg kol.
Macam biase la dier introduced diri dier, dari kampeni XbodoZ.
Tak silap aku kampeni2 gnie dier randomly picked CC holder pastu maen taram je kol cakap nak offer member ship itu ini.
Lepas dier nye introduction tu, aku tanye la ape yg dier nak.
Dier ckp la kampeni derang dalam proses nak hantar ape jadah ntah dier sebut tadi benda yang berkaitan dengan memberhip tuh la.
Aku ckp la yang bler mase plak aku berminat nak join, dan ape keperluannye dier nak hantar benda alah tu kat aku.
Lagi, aku siap bgtau dier yang sebelum ni dah ade colleague dier perempuan called aku dan aku dah ckp aku tak berminat.

Pastuh dier boley cakap, "oh, cik tak dengar lagi penjelasan, sebab tu cik tak berminat"

Aku balas balik, "sebab saye tak berminat la saye tak nak dengar ape2 explaination, saya betol2 tak berminat"

Dier cakap balik benda yang same sebanyak 4-5 kali mcm tu, "cik tak dengar lagi penjelasan sebab tu cik tak berminat"
WuddaFISH!!!

"Awak tak faham ke saye cakap yang saye tak berminat???!" yes, tone aku sudey sedikit naek.

"Saye paham cik sebab saye pon pakai bahasa melayu" tau pon ko pakai bahasa melayu, ingatkan nak suruh cakap bahasa Tamil ke, Mandarin ke!

"So ape lagi yang awak tak faham???Saye cakap saye tak minat, saye tak minat laa!!!" FISH u lahhhhhh!!!

Pastu ade lagi benda2 yang dier menjawab, aku pon dengan sakit hati dan kemarahan terus ended the call.
Bodoh nak mam**s + tak paham bahasa + buta tuli!

Seriusly aku hangen gler lepas tu.
Terus hilang mood aku.
Si*lan ko mamat!
Pas tu aku cube call balik no.2 (dier pakai no. handphone) tapi masuk voicemail.
Takpe, lagi skali aku dapat call dari kampeni yang same, aku terus bagi dier cakap dgn member aku.
Aku dah soh member aku kat opis ni bersiap sedia nak meng-hampuk si bangang itu!
Kalau pas kerja boley suruh sayang yg cakap.
Sayang aku lagi garang!
Ehehehehehe!

**kalau ade readers yang kerja kampeni yg berasaskan mcm kampeni mamat bangang ni, aku mintak maaf ye. Selame ni kalau aku dapat call dari org yg kerja dgn kampeni mcm tu, kalau aku cakap 'tak nak' dorang paham, tapi kali ni mamat bangsat lagi bodoh ni xpaham2 smpi dah menimbulkan kemarahan aku. So, ape yang aku luahkan hari ni adelah utk mamat bodoh tu + org yang ajar dier jadi tak paham bahasa. Aku paham nature of sales. Tapi tak payahla ko jadi pushy gler semate2 nak komisyen, stupidass!!!!**



Xde rase ape pon (T_T)

Lagi 50++ hari je.
Org laen yang nak kawen berbulan2 sebelum pon dah rase excited.
Aku???
Org sibok tanye, "ape ko rase skang?"
So far, blom ade rase ape2 pon.
Cume kadang2 tu rase mcm tak nak kawen adela!
Eheheheh...
Btol, tak tipu.
Time2 macam ni la macam2 persoalan timbul.
Betul la...makin dekat kter nak membina masjid, makin kuat la makhluk Allah yang bernama Syaitan tu kaco kan.
Itu je la yang aku pikir skang.
Bler ade je persoalan timbul, mule2 aku akan rase nak menjerit, "takmoh kaweeeeeeennnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!"
At the end, aku pikir balik tu semua gangguan Syaitan.
Nau'zubillah...

Ok, sambil2 tu kter layan dulu ayat2 kat bawah ni.
Aku dapat dari FB.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
* Jika seorang istri menangis dihadapanmu, itu berarti dia tidak dapat menahannya lagi...


* Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..

* Jika kau membiarkannya pergi,dia tidak akan kembali menjadi dirinya yg dulu, selamanya!

* Seorang istri tidak akan menangis dgn mudah, kecuali di depan org yg sangat dia sayangi, dia akan
menjadi lemah!


* Seorang istri tidak akan menangis dng mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu, dia akan menurunkan rasa EGOnya.

* Wahai suami2,jika seorang istri pernah menangis krnmu,tolong pegang tangannya dng penuh pengertian. Karena dia adalah org yg akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam ...


* Wahai suami2, jika seorang istri menangis karenamu, tolong jng menyia-nyiakannya.

* Mgkn, krn keputusanmu, kau merusak kehidupannya.


* Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis krnmu. Lihatlah jauh kedlm matanya. Dptkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya karenamu ?


Pada hari penciptaan PEREMPUAN. MALAIKAT bertanya kepada TUHAN


" Apakah keistimewaan dari ciptaanMU ini ? "


Lalu TUHAN menjawab
"Ada banyak KEISTIMEWAAN yang dimiliki oleh ciptaanKU ini".. Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..


* TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..


* SENYUMAN'nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .


* PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..


* Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..


* Dia TERHARU,Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya...


* Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN'nya. .


* Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN.., Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..


* TETESAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.


Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal..."...Apa itu Yaa TUHAN ??


Bahwa "Betapa, BERHARGAnya dia"...


Sebarkan ini ke SELURUH ISTRI2 yg soleha dan SUAMI2 yang sahabat semua kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTRI mrk begitu berHARGA...


Semoga bermanfaat

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sob...sob...sob!
Touching plak aku rase...(T_T)

Berbalik pada topik, aku mmg xde rase ape pon skang.
N.O.T.H.I.N.G!
Mungkin blom dekat2 tarikh lagi kot kan...
Xpe...just wait and see.

Benda2 yang aku plan nak buat lam waktu terdekat ni ialah :

1) abeskan cat bilik tdow aku
2) sevey Headband kat Semua house
3) pegi kenduri best friend sayang Ahad nih...(makin dekat kenduri aku makin malas aku nak pegi kenduri org lain....mmg camtu ke ha???)

That's all for today.
Nanti tuleh lagi...

Daaa (^_^)

Monday, July 26, 2010

Headbands...Aku mau!!!

Kengkawan...
Tau tak mane nak sewa / beli headbands yg harge nye reasonable???
Suke laa...
Tudung nikah ku nanti ala2 simple gtue.
Same jugak ngan veil nye.
So ingat nak bagi la nampak fancy sket dengan kehadiran headbands seperti dibawah nih yang aku berkenan bangett!!!









**source dari SINI**

Mane ntah nak carik (T_T)?

Lamenye Tak Menaip :)

Ish ish ishhh!
Lame gler tak post entry...
Gler ke???
Takde la gler sangat sbb baru brape arie kan x post entry.
Eheheheh!
Tapi aku terase lame laa.

Ok, xde ape yang menarik sangat utk di-update.
Just smalam aku, sayang & mak aku cbok mengemas rumah, bertukang dan mengecat bilik aku yang tersayang tuuu ;p
Nanti ar dah siap sepenuhnye baru aku post gamba okeh (ade ke org nak nengok wehhh! LOL!)
Pastuh pasal kenduri, mcm aku ckp sebelum2 ni, byk benda dah settled, just tinggal nak send reminder utk caterer, mak andam, tok kadi, etc.

Hurmmm....
Lately ni aku ade rase cam tak best ar.
Nape ntah.
Selame ni aku dok tgk org lain yang nak dekat2 hari nak kawen, dier ade rase itu rase ini.
Skang benda ni dah jadik kat aku.
Mintak simpang semua anasir tak baik, Nau'zubillah...

**Sebulan 23 Hari lagi (0_o)**

Saturday, July 17, 2010

Cengeng ke???

Cakap pasal cengeng ni, aku pon tak tau nak kate aku ni cengeng ke tak.
Kadang-kadang aku cengeng gler, kadang-kadang tu macam takde perasaan pon ye jugak.

Aku tak kisah sangat kalau aku nak cengeng pasal benda lain.
Tapi, kalau mase akad nikah nanti cengeng????
Howww???
Abes mekap mak ni noookkkk!
Dah la lepas akad nikah nak gie outdoor photoshoot!

Ok, tengok eh!
Sebelum ape2 aku mintak sorry  dulu sbb ni pandangan aku.
Kadang-kadang tu aku terfikir, kenapa aku nak nanges during my akad nikah?
Bukan ke sepatutnye aku HAPPY GLERRRR sebab dah selamat menjadi suri hidup lelaki yang aku cintai...ecehhhh!!!

Nak kate pastu x dok ngan mak lagi, 110 % aku mmg akan dok ngan mak aku pas kawen.
Nak kate aku terharu sbb berjaye mempertahankan hubungan aku ngan Sayang yg sangat sangat sangat sangat infinity banyak ranjau & duri, mungkin jugak laa...
Pastuh, mungkin jugak aku akan menangis sebab nnt terpandang wajah2 semua ahli keluarga aku yang sangat2 membantu, mendoakan, bersusah payahhh mule dari aku merancang nak kawen smpi la majlis semua selesai, merekalah yang akan cube memastikan semua nye berjalan dengan lancar... (skang ni pon rase nak nanges dahhhh!)
Mungkin jugak lagi, aku akan menangis sebab arwah Tok kesayangan aku tak sempat nak tengok cucu dia yang manja ni kahwin... :"( [oh, atokk...rindu nye kat atok...sedih sangat atok xde nanti mase org kawen :( Org ingatkan bler kami bawak atok datang KL, atok akan kembali sihat, tapi apakan daya...Allah sayang sangat dengan Atok...Al-Fatihah...sob!sob! Ok, fine! Nak nanges lagik!]

Tapi....AKU TAK NAK MENANGISSSSSSSSSS okeh!!!!!
Serius nih.
Aku KALAU BOLEH TAK NAK MENANGIS.
Camne ntah nak buat.

Aku nak jadi se-happy mungkin pada hari besar nanti.
Aku nak semua ahli keluarga, kawan2 dan sape2 saje yang terlibat sangat HAPPY pada hari itu.
Tapi kang , aku tak nanges ni, tber2 orang lain pulak yang merambuuuu!
Kompem aku merammbuuu same!
Adeehhhhh!
Especially en. Sayang aku tu.
Aku rase yang memang dia akan menangis hari tu...
I don't know why...
Maybe bcoz of his mom.
Maybeee....dier sangat sensitif ye kalau masuk bab Mak dia.
I'm sure everybody pon camtuh.
Tapi dier SANGAT okeh.
Fine, aku paham.


Hurmmm...
Camne ntah!


**uuuffffff!!! bosan siot tunggu kete tengah servis! benciiikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!**

Thursday, July 15, 2010

Tak sabar nak tunggu petang!

Finally!
Aku berjaya me-register kan diri aku sekali lagi ke salah sebuah fitness centre yg berhampiran dengan opis aku ni.
Agak convenient sbb pas abes kerja bley terus pegi work out waloponnnn lepas office hours mesti ramai nak mammmppp** org kat gym kan.
Maklumlaa...org pas balik kerja & nak avoid traffic jam!

Woahhh!!!
Excited nak gie work out japgi!
:)

Aku tau agak mustahil utk aku lose weight yang agak melampau dalam mase lagi 64 hari ni.
Tapi aku akan cube sedaya upaya aku la kan.
Kalau tak dapat lose weight byk2 pon takpe, as long as ade result & improvement yang aku akan achieved for the next few months, at least sebelum hari besar aku la kan...
Ehheheheh!!!

Wish me luck all!

LUV
**Iza**

(kalau entry ni dibace oleh Nizam Mohd officemate aku yg slalu kebohchiiii!!! , ni lah dier PROJEK yang aku dok sebut2 selame ni sejak 7 bulan lepas! Ahahahaha!!!)

Monday, July 12, 2010

Bacaan 18 tahun ke atas & READERS YANG OPEN MINDED sahaje! ;p

Alrite!

Harinih nak crite sket pasai BAJU SEXY.
BAJU SEXY???
Ape yang sexy???
Ehehehe...kan ade warning kat tajuk kan, UTK BACAAN 18 TAHUN KE ATAS & READERS YG OPEN MINDED SAJE!
Maksudnye harinih aku nak bercerita pasal LINGERIE la... :)

Sebelum ape2, THIS ENTRY IS ONLY DEDICATED FOR WOMEN WHO WANTS TO LOOK SEXYYYYY FOR THEIR HUSBAND YUP!

Aku juga ada keinginan utk ber-seksi-seksi-an di hadapan suami aku nanti.
Oleh sebab itu, dengan berbekalkan lagi 67 hari nak bergelar suami isteri ni, aku sempat la meng-google LINGERIE yang harga nya berpatutan, design-nya menawan, dan size nye berkenaan dgn diri aku ini.
Ehehehe!
Finally, aku dapat satu link ni yang mane semua spesifikasi lingerie yang aku perlukan semua ade dijual.
Alhamdulillah...
Bermula dari sekecik-kecik size sampai sebesar-besar size lingerie ada dijual kat sini.
Tuan kedai sangat sangat sangat sangat infinity sangat2 membantu especially utk org2 yang cam aku ni yang susah nak carik size!
Harga2 nya sangatttttttttt berpatutan.
Design2 nya sangatttttttt bestttt!!!!
Even utk org PLUS SIZE cam aku ni pon, design2 nye sangat la berdentum kau!
I Likkeeee!!! ;p

Ok, here's the link.
Please feel free to visit her website if you're really looking for something sexy for ur husband and for the sake of the husband & wife's intimacy.


"moga kehadiran baju ini mampu untuk menambahkan kebahagiaan rumahtangga anda & bukan utk tujuan maksiat/dosa pada Allah.AMIN"
quoted from BUTIKCIKYA.com

KESIAN...eh! SEKIAN!

**sorry xde gambar, takot nnt menimbulkan kontroversi plaksss. Nak tengok gamba2 bley click kat website BUTIK CIKYA tu yeh!**

Friday, July 9, 2010

Tak tau nak letak tajuk entry ni ape (*,*)?

Hello...!

Skang ni aku tgh busy busy keee??? kumpul alamat kengkawan.
Yela...utk pos kad jemputan pada bulan puase nnt.
Kobar???
Bukan kobar...tapi aku x suke kerja last minute.
Time nak pos baru nak mintak.
That's soooooo not me!
Aku x suke buat kerja last minute padehal slalue je buat kerja last minute!

Alhamdulillah...
Banyak yang dah replied dgn postal address mereka.
Ramai jugak yang replied, "eh, ko dah nak kawennnnn???"
Jawapan aku senang je...Alhamdulillah, InsyaAllah with :)
Tehehhehheheh!

Tapi aku ingatkan jugak la kat derang yang aku bukan nak post kad tu skarang ni.
InsyaAllah bulan puasa nanti baru nak pos.
Pos skarang kang kate BERKOBAR-KOBARRR plak!
No No No!

Aku akui yang aku agak excited nak post semua jemputan aku :)
Sangat okeh!
Tapi skang kene cool down dulu.
Tak buleh ar nak excited sangat.
Tapi masih jugak aku merasa ke-excited-an tuh, nak wat camne kan!

Kalau anda2 yg membace blog aku ni perasan la kan, aku jarang gler la letak update segale bagai tentang majlis aku.
Sbb aku ni seorang yg tak brape teratur.
Cakap terus terang laa...
Aku jeles tgk blogger lain yg sangat managable lagi2 dalam urusan majlis perkahwinan derang.
Aku???
Pftttffttt!
Tapi ape2 pon Alhamdulillah, semua nye still under control walopon aku xde proper checklist.

Aku just tuleh lam aku nye diary je ape yang patot, ape nak buat.
Ape yg dan sudah, aku pangkah saje....


Eheheheh!
Hurmmm...pen-off!

To be continued...

**aku blur (T_T)**

Wednesday, July 7, 2010

Semua Hilang!!!!

Arghhhh!!!
Semua list blogs yg aku follow dah hilang!!!
Diyem arrh!
Time nak balik ni la dier buat hal!

Esok jelah aku alter!!!

Nak wat camne kan... (T_T)

Oleh kerana kekangan mase & budget, aku & Sayang terpakse tukar plan utk ber-hanimun dekat2 sini je!
Boley consider as pre-honeymoon la kot kan...
Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
But still, not in KL or Selangor laa...
At 1st memang aku & Sayang plan nak hanimun kat KL je.
Tapi oleh kerana kami berdua adelah SEAFOOD-lover yummy! maka aku dengan agak cerdiknya cerdik ke tmpt yg aku pilih tu???? I don't think so, bu twe have toooo!!! men-suggest utk ber-hanimun dekat PD je.
Kat PD tu bley carik seafood banyak2 kateku pada tunangku a.k.a Sayang.
Ahaks!

Sayang pon setuju dgn kate2 cerdik pandai aku tu.
Katenye boley gie memancing jugak.
Yezza sayang, boley gie memancing!

Perubahan rancangan ni dibuat semua sbb Sayang xdapat cuti yang panjang + aku pon xkan nak cuti lelame kan sbb seminggu lepas kenduri pihak perempuan, majlis bertandang kecil-kecilan pihak lelaki pulak.
Sebab lain jugak adelah nak cut cost + tak nak rushing + tak nak keletihan melampau sebab hanimun tambah plak letih kenduri yg kompem tak reda sehari dua punye lah!

Sebelum aku bercerita lebih lanjut lagi pasal tempat yang insyaAllah aku akan pegi ni, aku crite dulu camne aku dapat tau pasal tempat nih.
Mase tgh cbok2 aku dok menggugel tempat nak gie hanimun, ade member aku sorang ni suggest soh gie satu hotel kat PD tu siap ade lantai kace.
Lantai kaca????????!
Aku cam, hahh???
Cantek sangat ke pantai kat PD tu sampai ade lantai kace beb????
Kalu kat pulau2 yg cantek2 belake tu aku caye gak.
I was expecting lantai kace tu camni...

boley nampak crystal clear beach camni...
Where got PD nye pantai camniiihhh????
Mimpi ka luuu?!

Pastu xpela...
Oleh kerana cam berangan la pantai manede PD camtuh, aku pon menggugel laaa 'hotel in PD with glass floor'. (korang mesti dah dapat agak kan hotel ape nih...)
Hah ko, sampai camtuh skalik.
Finally...

Ni la tempatnyee....
source : GOOGLE.com

Malangnye honeymoon package kat cnie agak pricey.
1 malam sampai 8ratus++, 3d2n plaks lam 1k++.
So, we've aku sorang je decided utk tak amek yg hanimun pekej tu.
Amek room rate biase je.
Lagipon boley buat xtvt bebas banyak sket.
Ahaksss!
XTVT bebas????
Ye...xtvt gie mencari makanan & memancing!
I Loiikkkeee!

Here's beberape gambar on this luvly resort mungkin utk rujukan anda2 semua yg sudi membaca blog saye ni, dan ade plan nak gie hanimun kat tempat yg dekat2 aje... :)


1) Premium Tower Sea View


2) Deluxe Water Chalet



3) Executive Water Chalet


4) Premium Water Chalet


Untuk keterangan lanjut, boleh la direct call hotel tersebut di :


atau,

The Legend Water Chalets Port Dickson

Batu 2, Jalan Seremban,
71000 Port Dickson,
Negeri Sembilan,
Malaysia.


Tel: (06) 653 2000
Fax: (06) 651 5330
Toll Free: 1 800 88 0017
E-mail: reservations@legendwaterchalets.com.my


atauuuu....


KL SALES OFFICE33rd Floor, Putra Place,
100 Jalan Putra,
50350 Kuala Lumpur

Tel: (03) 4042 4322
Fax: (03) 4042 4266
Toll Free: 1 800 88 0017
Email: klsales@legendwaterchalets.com.my

**masih lam pertimbangan nak pilih bilik yg mane satu... (^,^)?**


Saturday, July 3, 2010

Kalo 'Traffic Light Merah' Camne???! (0_o)^^

InsyaAllah kalau ikot perancangan, sebelah malam pada 18 September (hari same dgn hari akad nikah) nanti nak diadakan Majlis Khatam Al-Quran.
Tapi yg menjadi concern aku skang ni ialah kalo aku period camne???
Mesti org ckp, "eh, xkan la minah ni xtau dier period bler???"
Memang la aku tau, tapi masalahnye period aku ni tak brape nak stabil.
Contoh nye, mcm bulan ni aku datang period harini (3 July), tapi last month aku datang period 12 June.
Macam bulan 4 arituh aku datang period 16 April.
See...!
I'm still hoping that my 'Red Flag' TIDAK akan datang menjengah pada hari itu, Amin... :)

Ok, bercakap pasal Majlis Khatam Al-Quran ni, mcm yang aku tuleh kat permulaan ayat tadi la kan, akan diadakan pada malam hari akad nikah.
Mule2 tu mmg aku nak pakai baju nikah je mase majlis khatam tu.
Tapi mak sedare aku yg amat baik hati & pemurah iaitu Mak Dah (adik mak aku) telah dengan sukacitanya dan sukarela nye menyeponser (mati la kalau dewan bahasa tgk ayat aku nih!) kain lace utk aku pakai mase majlis khatam nanti.
Nak menjerit kegembiraan yg teramat mule2 mase Mak Dah cakap nak sponsor kain.
Malu2 kucen pon ade, segan plok!
Tapi org kate berdosa tolak rezki, eheheheh!
Maka dgn itu, stadium bukit jalil aku tadahkan utk menerima offer Mak Dah!
Lagipon Mak Dah cakap takot nnt baju nikah aku tu rosak bler aku dok sibuk duduk bangun duduk bangun, silap2 kang, praakkkkk! Koyak....nangessssss meraung akuuu!!!

Eheheheh!


Mak Dah if you read this, I want you to know that how much I appreciate your time spent on my wedding prep, the money you've spent on my Kain utk Majlis Khatam & others.

Thank you so much.
Hanya DIA yang mampu balas semua tu :)
Semuga panjang umor, murah rezki, sihat sejahtera. Aminn.... :)

Ok ok ok! Done with the melancholic part!
Ok, pada hari Selasa lepas x silap, Mak Dah pon sms aku soh pegi amek kain yang dah dibeli nya kat umah dia.
Menjerit skejap kat opis. Excited kau!!!
Ahahha...
Teros sms mak aku ckp Mak Dah soh gie amek kain kat umah dia.

Berbekalkan sate SRI MELAKA, kami pon menuju la ke umah Mak Dah dgn penuh ketidaksabaran ye!
Sesampai je umah Mak Dah, duduk2 kejap...then jeng jeng jengggggg!!!

**captured with flash**

**without flash**

Kainku itu tidak ada beads ye.
Dan mmg xkan ade beads!
For me kain itu dah good enuff.
I was speechless ye mase 1st time tgk lace tu.
Sangat menawan hatiku!
Ahaks!
(^_^)v

Macam biase kain tu mmg sepasang utk buat baju melayu skalik.
Tetapi tunangku itu telah membuat lawak yg x brape menjadi ye.
"Lace ni utk buat sampin saye eh?"
Oh, sayang!
There's no way the lace will be ur sampin ok, it meant for me!

Maybe esok kot kami akan gie anta kain ni kat our preferred tailor dekat Medan Mara.
Ade 1 tailor kat situ yg mmg slalu jahitkan baju kurung aku, mak aku & Mak Dah.

Hurmm...that's it for today.
Still thinking what 2 blog for the next entry.
Chioww!

**(0_o) Brazil kalah...sigh!**