Wednesday, September 21, 2011

Meydey! Meydey!

Meydey! Meydey!
Nak tanya sket kat anda2 yg membaca entry ni pasal proses pendaftaran kelahiran kat JPN.
Salah satu dokumen sokongan yang diperlukan adelah Dokumen Pemeriksaan ibu mengandung.
Now the thing is,aku takde pon menda alah ni.
Monthly check up selama ni mmg takde sebarang dokumen diberikan oleh dokter pada aku.
Just ada kad appoinment jela.
Rekod pemeriksaan semua ada kat dokter.

So ape dokumen yg perlu dibawa untuk menggantikan dokumen yang satu ni masa nak buat pendaftaran kelahiran nanti ye?

Mintak nasihat pada yg arif / berpengalaman pasal benda ni untuk penjelasan lebih lanjut.

Terima kasih.

- Posted using BlogPress from my iPhone

3 comments:

  1. ehh serious? yg i tau bawa surat dari hospital tu, ic kita and hubby, sijil nikah.itu je... tapi kalau diorg request juga, u boleh tanya dekat hospital masa deliver tu, mungkin diorang boleh bagi medical report ke, xpun..ade borang khas from hospital ke.. i ade buku pemeriksaan coz 6bulan pertama i cekup kat gomen, saje..nk ade rekod..ade pape senang..

    ReplyDelete
  2. mrs chenta : yup...klu u tgk dekat JPN nye website, yang Dokumen Pemeriksaan ibu mengandung tu adalah salah satu dokumen yang kena ada masa nak buat registration tu...tulaa...kene tanye balik ngan my OBGYN nih :)

    fisha : ha'ah...camtu le ihihihi

    ReplyDelete

^wut say you^