Thursday, March 10, 2011

Nak ke??

Sejak2 ade baby dalam perot ni,setiap kali aku tegur ape2 saje yang berbentuk makanan/minuman,kompem mak aku tanye, 'Nak ke?'

Sampai kan aku tegur buah ape tu,pas mak aku explain je mesti dia tanye, 'Nak ke?' ihihihihihih

Bukan nak merungut tapi rase bersyukur sangat sbb bukan saje mak aku,tapi boleh kate sesape saje yg rapat dgn aku akan offer ape saje makanan yang ade ;) Mak aku sampai beli burger pon tanye jugak aku nak x ;)

So far,Alhamdulillah aku takde mengidam benda2 yang merapek. Semua nye benda2 yang senang nak masak/dapat. Tapi aku punye 'pesen' aku pantang tengok makanan orang dan pantang dengar org sebut pasal sesejenis makanan tu. Lepas tu je mesti sibok nak cari makanan yang same. Tak beli kat tempat yang same pon takpe,as long as makanan tu adelah spesies yg same dgn ape yg aku tengok org makan/sebut.

Alhamdulillah,aku takde masalah pemakanan. Ihiks! Tapi benda yang paling aku demand sekali,yang aku sangat dambakan sejak sekian lama,eheh,ialah air soya yang dibuat sendiri oleh pak uda aku. Super duper sedap! The last time aku dapat minum air soya buatan pak uda ialah mase dia bujang2 dulu. Kalau ikotkan setiap kali jumpa dia aku akan mintak benda yang same. Tapi dia kate dia maleh nak buat! Aku tekankan lagi sekali,setiap kali aku jumpe dia aku akan mintak,xpernah dapat sampai la skarang ni dia dah beranak 3 okeh n cousin aku yg sulung tu pon nak masok darjah 6 dah. Boley imagine tak dah berape tahun aku dok demand soya dia tu? Ehehehhe!

And finally,hari ahad ni special made in Klang, air soya buatan pak uda akan sampai jugak ke KL ni! Miahahhahaha! Syukur Alhamdulillah! Sempena majlis tahlil setahun pemergian atok yg tersayang, pak uda akan buatkan air soya itu dan di bawa ke sini. Yeahhhaaa!

Thank you so much pak uda. Sayang pak uda! Pak uda adelah pak uda yg ter-best di dunia!!! Ini luahan ikhlas dari anak buah mu ye ;) bukan sbb pak uda sanggup buat kan soya je org kate pak uda ter-best,tapi pak uda mmg paling best! Tuhan je dapat balas segala kebaikan pak uda, Ameen!

The same goes to all my aunts,uncles & cousins ;)

Anda semua lah hidup saya ;)

Soya! Soya!
Can't wait to see you!
Eheh!

Yours truly
xoxo

4 comments:

  1. semoga mendapat soya idaman.. ehheee

    ReplyDelete
  2. cik adik, pak ude tu pak jak lee...kan kanje slalu panggey dier pak ude ;p

    ReplyDelete

^wut say you^